Pui cu Spanac



PUI CU SPANAC


Ingrediente

- 1 pui
- 1 kg spanac
- 1 lingură de unt
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 lingură de bulion
- 1/2 lămîie
- 1 ceapă
- 1 linguriță de făină


Mod de preparare

Se curăță puiul, se golește de intestine și de măruntaie
și se spală în mai multe ape reci.
Se taie bucăți și se călește în ulei încins pînă cînd se
aurește ușor.
Se scot bucățile de carne pe o farfurie și se lasă pînă
cînd se pregătește spanacul.
Spanacul se curăță și se  spală cu mai multe ape după
care se pune în apă care clocotește și se lasă zece minute.
Se scoate, se scurge și se taie mărunt cu lama unui cuțit
ascuțit.
Se pune într-o cratiță emailată, cu o lingură de unt, și se
lasă să scadă bine.
În uleiul rămas de la prăjirea puiului se călește ceapa tocată
mărunt, care se stinge cu o lingură de bulion și se îngroașă
cu o linguriță de făină pe foc mic.
În sosul obținut se adaugă spanacul care se fierbe împreună
cu carnea și măruntaiele pregătite ca și carnea.
Mîncarea se sărează după gust și se acrește cu felii de lămîie
tăiate subțiri.
Se servește caldă și bine scăzută.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.