Pui cu Sos de Mere




PUI CU SOS DE MERE


Ingrediente

- 1 pui mare
- 1 kg de mere acrișoare
- sare
- 2 linguri de unt
- 1 lingură de zahăr



Mod de preparare


Se curăță puiul, se golește de intestine și de măruntaie
și se spală în mai multe ape reci.
Se unge cu unt și se sărează ușor, după care se pune în
tava de friptură cu o cană de apă caldă.
Se frige la foc potrivit o oră, după care se întoarce și se
continuă frigerea.
Alături de pui se pun în tavă și măruntaiele.
Se stropește friptura din cînd în cînd cu sosul din tavă.
Cînd este gata, friptura se scoate pe un platou, se
înconjoară cu măruntaiele pregătite și se servește cu
sos de mere.
Sosul de mere se pregătește dintr-un kilogram de mere
fără coajă și fără semințe, tăiate felii și înmuiate pe foc
mic cu o cană de supă sau de apă caldă și îndulcite cu o
lingură de zahăr.
Sosul trebuie să fie bine scăzut.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.