Pui cu Fasole Verde



PUI CU FASOLE VERDE


Ingrediente

- 1 pui
- 1 kg fasole verde
- sare
- verdeață tocată
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- 2 roșii decojite


Mod de preparare

Se curăță fasolea și se spală în apă rece.
Se pune la fiert cu o ceașcă de apă care clocotește.
Se acoperă cratița și se lasă să fiarbă la foc mic o
jumătate de oră.
În timpul fierberii fasolea lasă multă apă.
Separat se pregătește puiul care se curăță, se pîrlește
pe flacără mare cîteva minute, apoi se spală în apă rece.
Se golește de măruntaie și de intestine, se spală în mai
multe ape reci și se taie bucăți.
Bucățile de carne se prăjesc în ulei și se scot pe o
farfurie.
Măruntaiele se pot pregăti separat sau împreună cu
restul puiului.
Cînd fasolea s-a înmuiat se adaugă bucățile de pui, se
sărează mîncarea și se fierbe în continuare încă o
jumătate de oră.
Se adaugă roșiile tăiate felii subțiri și verdeață multă
tocată mărunt, se mai fierbe un sfert de oră la foc mic,
apoi se ia cratița de pe foc.
După gust, în mîncare se poate pune la fiert și o ceapă
care se scoate cînd mîncarea este gata sau se păstrează
în mîncarea cu uleiul în care s-a prăjit.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.