Pui cu Conopidă



PUI CU CONOPIDĂ


Ingrediente

- 1 pui
- 1 conopidă mare
- 1 lingură de bulion
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- verdeață


Mod de preparare

Se fierbe conopida în apă cu sare și se scoate după zece minute.
Se desface în buchete mici și se lasă pe o farfurie.
Puiul se curăță, se spală și se taie bucăți.
Se sărează puțin și se pun bucățile de carne să se rumenească
în ulei încins.
Cînd carnea s-a prăjit se lasă în cratiță și se adaugă o cană de
apă caldă sau supă de zarzavat.
Se acoperă cratița și se fierbe carnea pînă cînd intră furculița
în ea.
Atunci se adaugă bulionul desfăcut în puțin sos în care se face
mîncarea și bucățile de conopidă.
Se sărează mîncarea după gust și se lasă să mai fiarbă un sfert
de oră.
Se presară cu verdeață tocată și se ia de pe foc.
Mîncarea se servește caldă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.