Pilaf de Orez cu Carne de Găină



PILAF DE OREZ CU CARNE DE GĂINĂ


Ingrediente

- 1/2 găină
- măruntai de pasăre
- 1 ceașcă mare de orez
- 1 ceașcă mică de ulei
- sare
- piper boabe
- verdeață tocată


Mod de preparare


Se spală carnea și se pune la foc împreună cu măruntaiele curățate
și spălate.
Carnea se pune într-o oală mare, cu multă apă.
Se scoate cînd este fiartă și se pune în cratița în care fierbe orez.
Orezul se spală, se pune cu o ceașcă mică de ulei pe loc mic și
se amestecă cu o lingură de lemn pînă cînd se aurește.
Se stinge cu supă de găină și se micșorează focul.
Se pun boabe de piper, se potrivește pilaful de sare și se lasă să
fiarbă la foc mic, pe o tablă groasă.
Nu se amestecă deloc în cratiță, pentru că boabele de orez se desfac.
Se pune carnea peste orez cînd acesta este pe jumătate fiert.
Se presară cu verdeață tocată fin, cînd pilaful este gata.
Se servește cald.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.