Papricaș de Pui


PAPRICAȘ DE PUI

Ingrediente

- 1 pui
- 1 ceapă mare
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de boia dulce
- 1 lingură de bulion
- sare
- 2 linguri de unt
- 1 ou
- făină


Mod de preparare

Puiul se pregătește ca în rețetele anterioare.
Bucățile de carne, aurite în ulei, se scot pe o farfurie, iar în uleiul rămas
de la friptură se călește o ceapă mare tocată mărunt.
Cînd ceapa devine sticloasă, se adaugă boiaua de ardei și puțină sare.
Se desface bulionul într-o ceașcă mare de apă și se stinge sosul de ceapă.
Se pune carnea în sos și se fierbe înăbușit un sfert de oră.
Se încearcă carnea, se mai fierbe dacă nu pătrunde furculița în ea, și se
pregătesc găluștele din făină, ou și unt.
Se înmoaie untul pe foc mic, se freacă spumă, se adaugă făina în ploaie,
apoi se adaugă gălbenușul de ou.
Se pune un pref de sare, se freacă în continuare pînă cînd amestecul devine
un aluat vîrtos.
Se ia din aluat cu o linguriță și se pun găluștele la fiert în apă care clocotește.
Se micșorează focul, pentru ca aluatul să nu se desfacă, se scot găluștele
cînd se lasă la fundul oalei în care fierb și se scurg.
Se pun să fiarbă cu carnea în sos.
Se fierbe mîncarea la foc mic, se potrivește de sare și se ia de pe foc
atunci cînd carnea este bine fiertă.
Mîncarea se servește caldă.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.