Ostropel Moldovenesc



OSTROPEL MOLDOVENESC


Ingrediente

- 1 găină grasă
- sare
- zarzavat pentru supă
- usturoi



Mod de preparare


Se curăță găina, se spală și se pune să fiarbă cu multă apă rece.
Se înlătură spuma des, pentru ca supa să rămînă limpede.
După o jumătate de oră de fierbere la foc potrivit, se curăță
zarzavatul pentru supă, se spală și se pune la fiert împreună
cu pasărea.
Găina se pune la fiert întreagă.
Se sărează după gust și se continuă fierberea pînă cînd carnea
se desprinde de pe os.
Se scoate pasărea pe un platou mare, se taie bucăți potrivit
de mari și se lasă să se răcească.
Supa se strecoară și se amestecă cu mujdei de usturoi concentrat.
Se folosește doar o parte din supă, iar restul se întrebuințează
pentru pregătirea unui alt fel de mîncare.
Ostropelul moldovenesc se servește fierbinte, cu mămăliguță
caldă.
Bucățile de carne se pun în supa pregătită cu mujdei și potrivită
de sare, aventual curățate de oase.
Ostropelul trebuie să fie foarte gras ca să fie gustos.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.