Ostropel din Carne de Găină



OSTROPEL DIN CARNE DE GĂINĂ


Ingrediente

- 1/2 găină sau măruntaiele și aripile de la o găină mare
- 2 ardei grași
- 1 kg de roșii
- 1 ceapă mică
- sare
- 1 ceașcă de ulei



Mod de preparare


Se spală carnea și se rumenește în ulei încins, după care
se acoperă cu apă caldă și se fierbe la foc mic o jumătate
de oră.
Se folosește doar jumătate din cantitatea de ulei.
În uleiul rămas se călește o ceapă tocată mărunt împreună
cu doi ardei grași tăiați fîșii.
Cînd ceapa devine sticloasă, se pun roșiile decojite și tăiate
felii subțiri, se sărează și se piperează după gust sosul și
se lasă să fiarbă la foc potrivit o jumătate de oră.
Se pune carnea în sos, se mai fierbe mîncarea un sfert de
oră împreună cu usturoi tocat mărunt, apoi se ia de pe foc.
Ostropelul de găină trebuie să fie gras.
Se servește fierbinte, cu mămăliguță caldă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.