Mușchi la Frigare



MUȘCHI LA FRIGARE


Ingrediente

- 2 mușchi
- usturoi
- 2 linguri de unt
- 1 pahar de vin
- sare
- piper măcinat



 Mod de preparare


Carnea de căprioară se marinează 10 - 12 ore într-un amestec
de apă, vin, oțet, usturoi și cimbru.
Amestecul lichid trebuie să acopere bine carnea, care se întoarce,
după cîteva ore, bătînd-o ușor cu un bătător înainte de a o pune
în soluție.
Mușchiul se șterge, se despică ușor, se unge cu unt topit, se sărează
și se piperează și se pune la frigare.
Frigarea se pune direct pe jar și se ține pînă cînd carnea capătă o
crustă protectoare.
Se întoarce frigarea, se înalță eventual pe o bucată de lemn și se
continuă frigerea.
Cînd carnea devine fragedă, se stropește cu vin și cu puțin unt și se
mai lasă un sfert de oră pe jar moale.
Se servește cu garnitură de cartofi prăjiți, stropită cu mujdei de
usturoi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.