Mîncare Rece de Pasăre



MÎNCARE RECE DE PASĂRE


Ingrediente

- 1/2 găină și măruntaiele
- 6 cepe
- 1 cana de ulei
- 300 g măsline
- 1 pahar de vin alb
- 1 foaie de dafin
- piper boabe
- 2 morcovi
- 1 țelină
- 1 pătrunjel
- 2 linguri de bulion



Mod de preparare

Carnea se spală și se rumenește în ulei încins, apoi se scoate
pe o farfurie și se sărează ușor.
Separat se pregătește sosul astfel : se taie ceapa peștișori și
se călește împreună cu zarzavatul tăiat fideluță în ulei încins.
Din cînd în cînd se adaugă apă pentru ca legumele să se
înmoaie bine și să nu-și schimbe culoarea.
După o jumătate de oră se adaugă o ceașcă de apă caldă sau supă
de zarzavat și se acoperă cratița.
Se lasă să fiarbă la foc mic împreună cu sarea necesară, piper
boabe și o foaie de dafin.
Cînd sosul a scăzut, se pun bucățile de carne și măruntaiele de la
găină, se adaugă un pahar de vin alb și se fierbe acoperit pînă
cînd carnea se poate consuma.
Măslinele se fierb separat, se pun în mîncare cînd aceasta este
gata, curățate de sîmburi și clătite în apă rece.
Mîncarea trebuie să fie grasă.
Se servește rece.
Se colorează cu bulion sau cu roșii decojite, tăiate felii subțiri și
adăugate în mîncare cu zece minute înainte de a fi gata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.