Mîncare Rece de Iepure



MÎNCARE RECE DE IEPURE


Ingrediente

- 1 kg carne de iepure marinată
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 6 cepe
- 1 morcov mare
- 1 țelină
- 1 păstîrnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 pahar de vin alb
- piper boabe
- 200 g măsline
- verdeață
- 1 foaie de dafin


Mod de preparare


Se marinează carnea în apă cu oțet și usturoi zece ore, apoi se
scoate și se taie bucăți potrivit de mari.
Se sărează carnea și se aurește în ulei încins, în așa fel ca să fie
bine pătrunsă.
Se scot bucățile de carne pe o farfurie, iar în uleiul rămas se călesc
cepele tocate fin pînă cînd devin sticloase.
Se lucrează cu cratița acoperită ca să nu se răspîndească mirosul
în casă.
Peste ceapă se adaugă puțină apă caldă, pentru că aceasta trebuie să
se înmoaie și să rămînă albă.
Sosul de ceapă se stinge cu puțină apă caldă cînd este aproape gata
și se adaugă zarzavatul de supă spălat și tăiat fideluță.
Se acoperă cratița și se fierbe sosul o jumătate de oră, după care se
adaugă bucățile de carne.
Se fierbe mîncarea cu piper boabe și sarea necesară și se parfumează
cu o foaie de dafin, iar cînd carnea este fiartă, se adaugă măslinele
date în clocot separat și clătite cu apă rece.
Se adaugă și vinul și se continuă fierberea încă un sfert de oră.
Se ia cratița de pe foc, se presară deasupra mîncării verdeață tocată
și se lasă să se răcească.
Se servește rece, cu pîine proaspătă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.