Mîncare de Gutui cu Carne de Găină



MÎNCARE DE GUTUI CU CARNE DE GĂINĂ


Ingrediente

- 1/2 găină mijlocie
- 1 kg de gutui
- 1 ceașcă de ulei
- 2 linguri de zahăr
- făina


Mod de preparare


Se curăță carnea și se spală în apă rece, apoi se aurește în ulei încins.
Se scot bucățile de carne pe o farfurie și se lasă pînă cînd se
pregătesc gutuile.
Gutuile se spală și se taie felii groase de 2 - 3 cm.
Se pun feliile să se înmoaie în ulei, se scot pe o farfurie pînă cînd
se termină operația.
În uleiul rămas se adaugă apă caldă, carnea, sare și se lasă să fiarbă
la foc mic, cu vasul descoperit.
Se adaugă feliile de gutui cînd carnea este pe jumătate fiartă.
Se continuă fierberea și, un sfert de oră înainte de a stinge focul, se
adaugă în mîncare un sos format dintr-o ceașcă de apă rece, o
linguriță de făină și două linguri de zahăr.
Se fierbe încet un sfert de oră ca să aibă timp să fiarbă făina, apoi se
ia de pe foc.
Se servește caldă, cu pîine proaspătă sau cu chifle făcute în casă.
Mîncarea trebuie să fie grasă pentru a fi gustoasă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.