Mîncare de Bame cu Carne de Găină



MÎNCARE DE BAME CU CARNE DE GĂINĂ


Ingrediente

- 1/2 kg bame
- 1/2 găină
- 1 l borș
- 2 roșii decijite
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceapă
- 1 linguriță de bulion
- verdeață tocată
- făină


Mod de preparare

Se curăță bamele de codițe, se spală cu apă caldă și se pun
într-un vas emailat.
Se toarnă peste ele un litru de borș clocotit și se lasă vasul
acoperit zece minute.
Se scot în alt vas și se spală cu apă rece, după care se pun
într-un sos de ceapă preparat astfel : se călește o ceapă tocată
într-o ceșcuță de ulei pe foc mic.
Cînd ceapa devine sticloasă se adaugă o linguriță de bulion de
roșii, supă de carne în carne a fiert găina, apoi se pun bamele
și se fierb la foc mic o jumătate de oră.
Se pun bucățile de carne fiartă, se adaugă roșiile decojite și
tăiate felii subțiri, sare și verdeață tocată.
Dacă sosul este prea subțire, se îngroașă cu o linguriță de făină
și se lasă să mai fiarbă 20 de minute.
Mîncare se servește caldă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.