Limbă la cuptor



LIMBĂ LA CUPTOR


Ingrediente

- 1 kg limbă de porc
- 2 morcovi mari
- 2 cepe
- verdeață tocată
- 100 g unt sau o ceașcă de ulei
- 3 castraveciori murați
- 1 pahar de vin alb
- sare piper boabe
- țelină



Mod de preparare

Se ține limba în apă rece o oră, după care se pune la fiert
în apă rece.
Se fierbe 20 de minute, apoi se curăță de pielița tare de
deasupra se taie felii groase de 2 - 3 cm și se lasă pe o
farfurie.
Se curăță zarzavatul și se spală, se taie rondele, ceapa se
taie peștișori ca și castravetele murat și se pune totul
într-o cratiță cu 100 g unt sau o ceașcă de ulei.
Se acoperă cratița și se lasă să se înmoaie zarzavatul, se
adaugă sare și cîteva boabe de piper, și după o jumătate
de oră, se pun feliile de limbă deasupra.
Se stropește mîncarea cu un pahar de vin alb și se ține
cratița în cuptorul fierbinte, un sfert de oră.
Mîncarea se servește fierbinte, cu sote de legume sau
cu cartofi natur.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.