Limbă cu sos Alb




LIMBĂ CU SOS ALB


Ingrediente

- 1/2 kg limbă
- 1 lămîie
- 2 linguri de unt
- 3 linguri de făină
- 1 cană lapte
- sare
- zarzavat de supă



Mod de preparare


Se face un sos alb din două linguri de unt înmuiat pe
foc mic și amestecat cu trei linguri de făină pînă
devin o pastă omogenă.
Se subțiază cu lapte adăugat treptat, amestecînd fără
întrerupere cu o lingură de lemn în compoziție, ca să
nu se prindă de fundul cratiței.
Sosul obținut se fierbe pînă cînd devine de consistența
unei smîntîni, după care se lasă să se răcească și se răstoarnă
peste feliile de limbă fiartă.
Platoul pe care se lucrează se ține la rece și mîncarea se
servește rece, ca aperitiv.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.