Limbă cu Măsline



LIMBĂ CU MĂSLINE


Ingrediente

- 1 kg limbă
- 200 g măsline
- 1 ceașcă de ulei
- 2 cepe
- 2 lingurițe de bulion de roșii
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingură de oțet
- sare
- 1/2 lămîie
- verdeață tocată


Mod de preparare


Limba se spală și se pune la fiert cu apă rece.
După 1/2 oră, se curăță limba cît este caldă de
pielea aspră de deasupra, apoi se taie felii.
Separat se dau în cîteva clocote măslinele, se
limpezesc cu apă rece și se lasă deoparte.
Se toacă cepele, se călesc în ulei încins și cînd
ceapa devine sticloasă se stinge cu o lingură de
bulion de roșii desfăcut în apă rece.
În sosul obținut se adaugă o lingură de zahăr, o
lingură de oțet și puțină sare.
Se pun feliile de limbă și măsline în sos, se fierb
împreună cu felii subțiri de lămîie un sfert de oră,
după care se presară deasupra mîncării verdeață
tocată fin și se ia cratița de pe foc.
Mîncarea se servește caldă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.