Limbă cu Maioneză




LIMBĂ CU MAIONEZĂ


Ingrediente

- 1/2 kg limbă
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 țelină
- 1 pahar de smîntînă
- 2 gălbenușuri
- 400 ml ulei
- 1 lingură de muștar
- măsline
- sare
- 1 rasol de vacă


Mod de preparare


Se spală limba, se pune la fiert în apă rece împreună cu rasolul
de vacă.
Se spumuiește cînd dă în clocot, apoi se adaugă zarzavatul
curățat și spălat.
Se fierbe la foc mic într-un vas descoperit, pînă cînd limba este
gata, se lasă să se răcească puțin, apoi se curăță de pielița aspră
de deasupra.
Se taie felii subțiri care se pun pe o farfurie mare și se acoperă
cu maioneză.
Rasolul se fierbe în continuare și se servește cu hrean și oțet
atunci cînd este gata, iar supa în care au fiert se pregătește o supă
cu găluște de griș.
Feliile de limbă se înconjoară cu o salată de țelină cu maioneză
sau cu salată de conopidă cu maioneză.
Se ornează cu felii de măsline și se servește ca aperitiv





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.