Inimă Umplută




INIMĂ UMPLUTĂ


Ingrediente

- 1 inimă de mînzat
- 1 felie de pîine
- 1 pahar de lapte
- 100 g costiță afumată
- 1 ceapă
- verdeață tocată
- 1 ou
- 1 pahar de vin alb
- sare
- piper măcinat și boabe
- 1 lingură de unt


Mod de preparare

Se spală inima, se curăță de zgîrciuri, se pune pe un fund de lemn
și se despică în două.
Se scoate sîngele din mijloc, se spală din nou și cu lama unui cuțit
ascuțit se subțiază inima ca să capete o suprafață cît mai mare.
Se înmoaie felia de pîine în lapte, se fărîmițează bine și se amestecă
cu o ceapă tocată, puțină carne crudă tăiată cubulețe, oul bătut bine,
costița tocată mărunt, verdeața tocară și sare după gust.
Se omogenizează tocătura, după gust se piperează, apoi se întinde
în strat subțire pe toată suprafața inimii.
Se rulează ușor sau se lipesc cele două bucăți, se leagă jur-împrejur
cu ață subțire, după care se pune în tavă cu o lingură de unt, o
ceașcă de apă caldă și piper boabe.
Se fierbe la foc mic, înăbușit, cel puțin o oră, după care se scot ațele,
se lasă în continuare pe un platou, se stropește cu sosul în care s-a
făcut și se servește, tăiată felii pe latul ei, cu legume sote.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.