Inimă sote cu Piure de Gulii



INIMĂ SOTE CU PIURE DE GULII


Ingrediente

- 1/2 kg inimă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- verdeață tocată
- piper măcinat
- 1 pahar de vin alb
- 2 linguri de făină



Mod de preparare

Inima se pune la fiert în apă rece, se scoate cînd intră furculița
în ea, se taie felii groase de 1 cm, care se trec prin făină și se
prăjesc în ulei fierbinte.
Se lasă în cratița în care s-au prăjit și peste feliile de inimă se
adaugă un pahar de vin alb, sare și puțin piper măcinat.
Se acoperă cratița, se lasă la foc mic un sfert de oră, după care
se servește cu verdeață tocată deasupra.
Bucățile de inimă se așază pe un platou, înconjurate de piure
de gulii.
Piureul se pregătește din gulii fierte și trecute prin sită, amestecate
cu unt.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.