Inimă cu Smîntînă




INIMĂ CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 kg inimă de vacă sau de porc
- 2 cepe
- 3 linguri de unt
- 1 pahar de smîntînă
- 1 linguriță de făină
- sare
- piper



Mod de preparare


Se spală inima, se curăță de zgîrciuri, se taie felii groase
de 2 - 3 cm și se așază în strat subțire cu unt și o ceapă
tocată.
Se pune alt strat de felii de inimă, se acoperă cu ceapa
tocată sau tăiată felii subțiri, deasupra se toarnă o ceașcă
de apă și se lasă pe foc mic să fiarbă înăbușit.
Cînd ceapa s-a înmuiat, se mai adaugă apă, sare și piper măcinat.
Se lasă să mai fiarbă pînă cînd inima se poate consuma.
Se face un sos dintr-un pahar de smîntînă și o linguriță
de făină care se răstoarnă peste mîncare, se mai lasă zece
minute, timp necesar să fiarbă făina, apoi se ia de pe foc.
Se servește totul fierbinte.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.