Inimă cu Fasole Verde




INIMĂ CU FASOLE VERDE


Ingrediente

- 1/2 kg inimă de vacă sau porc
- 1 kg fasole verde
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- verdeață tocată
- usturoi
- sare


Mod de preparare


Se curăță inima, se taie felii groase de 2 - 3 cm și se pune
la fiert în apă rece cu sare.
Se scoate cînd intră furculița în ea și se lasă pe o farfurie.
Separat se pregătește fasolea astfel : se curăță de codițe și
de vîrfuri, apoi se pune la fiert în apă care clocotește.
Se acoperă vasul și se fierbe la foc mic.
Cînd este gata, fasolea se scoate, se scurge și se lasă să
se răcească.
Dacă fasolea nu este prea proaspătă, se freacă în mîini cu
puțină făină să se frăgezească, apoi se pune la fiert.
Peste fasole se toarnă un mujdei de usturoi strecurat, apoi
se depărtează spre marginile platoului și se pun la mijloc
feliile de inimă.
Mîncarea se servește rece, cu verdeață tocată deasupra.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.