Iepure Delicios



IEPURE DELICIOS


Ingrediente

- mușchii și pulpele de la iepure
- 2 linguri de unt
- 1 pahar de vin alb
- sare
- piper boabe
- 1 ceapă
- 200 g ciuperci
- 1 pahar de smîntînă
- 1 foaie de dafin


Mod de preparare

Se taie carnea bucăți potrivit de mari, după ce s-a scos din
sosul marinat, și se sărează ușor.
Se rumenește carnea în unt, se adaugă un pahar de vin
și un pahar de apă caldă, se acoperă cratița și se fierbe la
foc mic.
O dată cu carnea se pune în sos puțin piper sau o foaie de dafin.
Separat se pregătesc ciupercile astfel : se curăță de partea tare
care a stat în pămînt, se spală în mai multe ape reci, se taie felii
subțiri și se pun în cratiță cu o lingură de unt.
Se lasă să scadă la foc mic.
O dată cu ciupercile se adaugă și ceapa tocată mărunt și se fierb
împreună.
Se adaugă puțină apă și sarea necesară și se răstoarnă ciupercile
în cratița în care se face carnea.
Se introduce cratița în cuptorul cald și se lasă o oră.
Cînd se servește, se acoperă cu smîntînă proaspătă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.