Iepure cu Sos de Ceapă



IEPURE CU SOS DE CEAPĂ


Ingrediente

- 1 kg carne de iepure sau resturi de friptură de iepure
- sare
- 2 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- foaie de dafin
- piper boabe
- 1 ceașcă de supă
- 1 pahar de smîntînă




Mod de preparare


Carnea de iepure, marinată în apă cu oțet și zarzavat de supă
cîteva ore, se curăță de pielițe, se șterge cu un prosop curat
și se taie bucăți mari.
Se pune carne într-o cratiță emailată, cu ulei fierbinte și se
prăjește pe toate părțile pînă cînd devine fragedă, apoi se scoate
pe o farfurie și se pregătește un sos de ceapă în uleiul rămas.
Ceapa se toacă mărunt și se pune peste ulei cu o ceșcuță de apă.
Se acoperă cratița și se micșorează focul.
Cînd ceapa devine sticloasă, se adaugă carnea, piper boabe, o
ceașcă de supă, o foaie de dafin și sarea necesară.
Se acoperă cratița și se fierbe înăbușit, pe foc mic, o oră.
Se scot bucățile de carne, se îngroașă sosul cu un pahar de
smîntînă și se servește totul fierbinte.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.