Iepure cu Smîntînă



IEPURE CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 kg carne de iepure care nu se folosește pentru friptură
și măruntaiele de iepure.
- 200 g costiță afumată
- 1 pahar de smîntînă
- sare
- piper boabe
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceașcă de apă


Mod de preparare


Se marinează carnea, se scoate și se șterge cu un prosop
curat, după care se pune într-o cratiță emailată, împreună
cu o ceașcă de ulei, o ceașcă de apă, boabe de piper și
sare, precum și costița tăiată felii subțiri.
Se acoperă cratița și se ține pe foc mic să fiarbă înăbușit.
Se întoarce carnea din cînd în cînd și se stropește cu
sosul din tavă.
Cînd este gata, se adaugă un pahar de smîntînă peste carne,
se mai ține cinci minute pe foc și se servește fierbinte, cu
garnitură de cartofi fierți.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.