Iepure cu Măsline



IEPURE CU MĂSLINE


Ingrediente


- bucăți de carne rămase cînd se alege carnea pentru friptură
- 100 g măsline
- 1 lingură de oțet
- 1 lingură de zahăr
- sare
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de bulion de roșii
- 1/2 lămîie
- 1 cană de supă
- măruntaie de iepure


Mod de preparare


Se curăță carnea ce a fost marinată și se aurește în ulei.
La fel se procedează și cu măruntaiele.
Carnea se scoate și se lasă pe o farfurie, timp cît se pregătește
sosul astfel : se toacă ceapa mărunt și se călește în ulei
încins, împreună cu o crenguță de apă.
Cînd ceapa devine sticloasă, se stinge cu o lingură de
bulion desfăcut în apă rece și se dă într-un clocot.
Se adaugă o cană de supă, o lingură de oțet și o lingură
de zahăr în sosul de ceapă și se fierbe la foc mic un sfert de oră.
Se pune carnea în sos și se fierbe împreună cu măslinele
date în clocot și spălate cu apă rece.
În sosul de ceapă se pun felii subțiri de lămîie, care dau
gust bun mîncării.
Se potrivește de sare și se ia de pe foc atunci cînd carnea a
căpătat gustul sosului în care a fiert.
Mîncarea se servește caldă.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.