Gușă de Curcan Umplută



GUȘĂ DE CURCAN UMPLUTĂ


Ingrediente

- 1 gușă de curcan
- 1/2 piept de curcan
- verdeață tocată
- 1 ou
- ficatul și pipota curcanului
- 1 felie de pîine
- sare
- piper măcinat
- 1 roșie decojită
- 1 ceașcă de ulei



Mod de preparare


Se scoate pielea de pe gît, se întoarce, se curăță de grăsime,
se spală în apă rece, se coase apoi la un capăt și se umple
cu un amestec făcut din : carnea tocată de piept de curcan,
ficatul, și pipota cu un cuțit ascuțit, verdeață tocată, o felie
de pîine înmuiată în apă rece și fărîmițată bine, un ou, o roșie
decojită și tăiată felii subțiri, sare și piper măcinat.
Cu amestecul omogenizat se umple gușa curcanului, care se
scoate și celălalt capăt și se pune în tavă cu o ceașcă de
apă și o ceașcă de ulei.
Se frige în cuptor la foc potrivit o oră, apoi se întoarce, se
stropește cu sosul în care se frige și se mai lasă o oră.
Se scoate, se taie felii și se servește caldă, cu garnitură de
cartofi prăjiți sau cu legume sote.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.