Gîscă în Aspic



GÎSCĂ ÎN ASPIC


Ingrediente

- 1 boboc de gîscă sau 1/2 gîscă mare
- 4 litri apă
- 1 litru de vin
- zarzavat de supă
- 1 fpaie de gelatină
- 1 picior de porc
- 1 tacîm de pasăre
- usturoi


Mod de preparare

Se pregătește pasărea ca pentru orice fel de mîncare, se
spală în mai multe ape reci și se pune la fiert cu multă apă.
Se fierbe descoperit cu puțină sare, două ore, după care
se pune la fiert și vinul.
Dacă gîsca este tînără, se pune la fiert doar doi litri de apă
și 1 litru de vin ; dacă este bătrînă, gîsca se pune la fiert cu
multă apă, pentru că la fiert nu se mai adaugă apă.
După două ore de fierbere se adaugă în oală zarzavatul de
supă spălat.
Se continuă fierberea împreună cu tacîmul de pui și
piciorul de porc, puse la fiert o dată cu carnea de gîscă.
Cînd carnea se desprinde de pe os, se ia oala de pe foc, se
lasă să se răcească și se potrivește supa de sare.
Bucățile de carne fără os se așază în vase mici, se acoperă cu
supă concentrată în care a fiert carnea, se asortează cu
bucăți de zarzavat fiert și se pun la rece pînă a doua zi.
După gust, în supă se poate adăuga usturoi.
Aspicul se servește direct în vasele în care s-a prins, sau
răsturnat pe o farfurie și asortat cu felii de gogoșar murat
sau cu roșie bine coaptă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.