Gîscă cu Sos ,,Gabi”



GÎSCĂ CU SOS ,,GABI”


Ingrediente

- copanele de la gîscă
- pieptul și măruntaiele
- zarzavatul de supă
- sare
- 2 linguri de făină
- 2 linguri de unt
- 1 cană de vin alb
- 1 lingură de oțet
- 1 lingură de zahăr
- 100 g ciuperci
- 1 lingură de muștar


Mod de preparare

Se scot copanele, pieptul și măruntaiele de la o gîscă mare, se
spală și se pun la fiert cu apă rece cît să le acopere.
Se potrivește focul și se adaugă puțină sare.
Se înlătură spuma, iar după o oră de fierbere se adaugă zarzavatul
de supă spălat și curățat.
Cînd carnea se poate consuma, se scoate, se curăță de oase și
se lasă pe o farfurie să se răcească.
Separat se pregătește sosul.
Se înmoaie untul pe foc, se adaugă făina, se subțiază amestecul cu
vin turnat treptat, după care se adaugă oțetul și muștarul subțiat cu
puțină apă.
Sosul astfel obținut se fierbe pe foc mic zece minute, după care
se amestecă cu ciupercile scăzute în sucul lor.
Se sărează după gust și se ia cratița de pe foc, după ce au fiert și
ciupercile în sos zece minute.
Se răcește sosul și se toarnă peste carnea de gîscă așezată pe un
platou și înconjurată de măruntaiele fierte și ele.
Se servește ca aperitiv.
În supa rămasă se fierbe zarzavat curățat și spălat și se adaugă peste
făinoase fierte separat.
Supa se presară cu pătrunjel verde tocat fin și se servește ca prim fel
de mîncare.
După gust, sosul ,,Gabi”se poate îndulci cu o lingură de zahăr, pus să
fiarbă în sos o dată cu muștarul și oțetul.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.