Gîscă cu Măsline



GÎSCĂ CU MĂSLINE


Ingrediente

- 1/2 gîscă
- 200 g măsline
- 2 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 lingură de bulion
- 1 lingură de oțet
- 1 lingură de zahăr


Mod de preparare


Se curăță pasărea și se pune la fiert în apă rece.
Se înlătură spuma și se lasă carnea să fiarbă
pînă cînd este bună de consumat.
Se scot bucățile de carne pe o farfurie și se lasă
pînă cînd se pregătește sosul.
Cepele se toacă mărunt și se călesc în ulei fierbinte.
Cînd ceapa devine sticloasă, se stinge cu o lingură
de bulion desfăcut în apă rece.
Sosul obținut se sărează după gust, se acrește cu o
lingură de oțet, se adaugă o lingură de zahăr și se lasă
să clocotească cinci minute.
Se adaugă carnea fără oase și măslinele fierte separat
și clătite cu apă rece.
Mîncarea se servește caldă, cu pîine proaspătă, după
ce au fiert încă zece minute împreună.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.