Gîscă cu Fidea



GÎSCĂ CU FIDEA


Ingrediente

-1/2 gîscă
- 250 g fidea
- 1 lingură de unt
- piper boabe
- sare
- măruntaie de pasăre



Mod de preparare

Se spală carnea și se pune la fiert cu apă rece cît s-o acopere.
Se fierbe o oră, după care se scoate carnea și se curăță de oase.
Fideaua se pune la fiert cu apă caldă, se aruncă apa după
primul clocot și se pune să fiarbă, după ce s-a clătit cu apă
rece, în supa în care a fiert carnea.
Se așază cratița pe o tablă și se micșorează focul.
Se pune la fiert sarea necesară o dată cu fideaua.
Tot atunci se pun și cîteva boabe de piper.
Cînd fideaua a fiert pe jumătate, se adaugă carnea, se lasă să
fiarbă împreună.
Separat se spală măruntaiele, se curăță bine, se pun într-o
tigaie cu o lingură de unt și se prăjesc pînă cînd se pot consuma.
Se adaugă apă din cînd în cînd, pentru ca măruntaiele să
fiarbă ușor.
Cînd se pot consuma, se scot pe o farfurie, se înconjoară cu fidea
și se servesc imediat.
Mîncarea trebuie să fie grasă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.