Găluște de Ficat




GĂLUȘTE DE FICAT


Ingrediente

- 1/4 kg ficat
- 2 linguri de unt
- 1 ceapă
- 1 felie de franzelă
- pătrunjel verde
- 2 ouă
- sare

- boia dulce


Mod de preparare

Se spală ficatul, se taie felii și se prăjește în unt.
Feliile de ficat se scot, se răcesc și se trec prin mașina de tocat.
Separat se freacă jumătate din cantitatea de unt cu o ceapă
tocată fin, miezul de franzelă înmuiat în apă rece, verdeață
tocată, sare și boia dulce de ardei.
Peste această cremă se adaugă gălbenușurile, se amestecă
energic în continuare pînă la omogenizare, după care se adaugă
ficatul.
Se fac găluște din amestec, care se pun să fiarbă în supă de
legume concentrată.
Cînd găluștele se ridică deasupra apei, se micșorează focul și
se mai fierb un sfert de oră.
Peste găluștele fierte se adaugă unt și verdeață tocată, apoi se
servesc cu legume sote.
Se pot păstra în supă și se servesc cu verdeață tocată deasupra,
potrivit de sărate, cu crutoane de pîine prăjită




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.