Găină Umplută




GĂINĂ UMPLUTĂ


Ingrediente

- 1 găină mijlocie
- 200 g carne tocată
- 1 ou
- sare
- piper măcinat
- măruntaie de găină
- 1 felie de pîine
- 1 lingură de unt
- verdeață tocată



Mod de preparare

Găina se curăță de fulgi, se golește de intestine și de măruntaie,
apoi se ține pe flacără mare ca să se pîrlească puful.
Se freacă ușor cu mălai, se spală în mai multe ape reci și se
sărează ușor.
Se lasă pe farfurie, timp în care se pregătește umplutura.
Se amestecă carnea tocată cu măruntaiele tăiate mărunt cu un
cuțit ascuțit, se pune deasupra amestecului verdeață tocată, un
ou și o felie de pîine fărîmițată bine.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, apoi se omogenizează
și se pune astfel pregătit în golul lăsat de măruntaie.
Se coase găina și se pune într-o tavă de friptură cu o ceașcă de
apă, după ce a fost unsă cu unt cald.
Se frige la foc potrivit o oră, după care se întoarce și se continuă
frigerea.
Sr scoate cînd s-a rumenit și se servește caldă, tăiată bucăți
potrivit de mari, lîngă care se pun și felii de umplutură.
Se servește cu garnitură de cartofi prăjiți și salată de sezon.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.