Găină Umplută cu Ciuperci



GĂINĂ UMPLUTĂ CU CIUPERCI


Ingrediente

- 1 găină mijlocie
- 200 g ciuperci
- 1 ceapă
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- 2 felii de franzelă
- 1 cană de lapte dulce
- 150 g costiță afumată
- 100 g unt
- 1 pahar de vin alb


Mod de preparare

Se pregătește găina ca pentru orice fel de friptură, se sărează
și se lasă să stea pe o farfurie, timp în care se pregătește
umplutura.
Se curăță ciupercile de partea care a stat în pămînt, se taie
felii subțiri și se pun cu două linguri de unt într-o cratiță pe
foc mic.
Se lasă să scadă bine, după care se adaugă sare și o jumătate
de pahar de vin.
Se scot în farfurie cînd nu mai au sos, se amestecă cu verdeață
tocată, un ou, costiță afumată tocată mărunt, o ceapă tocată și
două felii de franzelă înmuiate în lapte dulce și fărîmițate bine.
Amestecul se sărează și se piperează apoi se umple găina
pregătită înainte.
Se coase găina cu o ață de bumbac, se pune într-o tavă de
friptură, se unge cu restul de unt și se adaugă o ceașcă de apă
caldă.
Se frige o oră la foc potrivit, după care se întoarce și se continuă
operația încă o oră, apoi se adaugă restul de vin.
Se scoate friptura cînd s-a rumenit bine, se taie bucăți potrivite
lîngă care se așază cîte o felie de umplutură și se servește caldă,
cu garnitură de legume și salată de sezon.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.