Găină la Tigaie



GĂINĂ LA TIGAIE


Ingrediente

- 1 găină mare
- 200 g slănină afumată
- 1 lămîie
- sare
- 2 linguri de unt
- 1 lingură de bulion
- piper boabe
- 1 cană supă de zarzavat
- cimbru


Mod de preparare


Se pregătește găina, se spală în mai multe ape reci, apoi se
sărează pe dinăuntru și pe dinafară.
Se pun în golul lăsat de intestine cîteva boabe de piper, două
linguri de unt și puțin cimbru.
Se acoperă acoperă cu fîșii subțiri de slănină afumată și cu
felii de lămîie tăiate subțiri și se așază astfel pregătită în tava
de friptură, acoperă cu o cană de supă de zarzavat.
Se introduce tava în cuptorul cald, se potrivește focul și se
frige găina la foc potrivit o oră.
Se întoarce și se continuă operația pînă cînd carnea se rumenește
ușor.
Atunci se scoate găina din tavă și se așază pe un platou.
Se scot feliile de lămîie și de slănină și se aruncă.
În sosul fripturii se poate pune o lingură de bulion cînd friptura
este aproape gata.
Friptura se servește caldă, cu garnitură de legume și salată
de sezon.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.