Găină cu Sos Meridian




GĂINĂ CU SOS MERIDIAN


Ingrediente

- 1 găină mijlocie
- 2 cepe
- usturoi
- sare
- 1 ceașcă sos de roșii
- 1 foaie de dafin
- cimbru
- 1 pahar de vin alb
- 1 ceașcă de ulei
- piper boabe


Mod de preparare


Găina se curăță de fulgi și de pene, se golește de intestine
și de măruntaie, după care se pîrlește pe flacără iute.
Se freacă ușor cu mălai, umblînd cu atenție ca să nu se
rupă pielea, apoi se spală în mai multe ape reci.
Se taie bucăți și se sărează.
Se lasă puțin să stea, după care se pun bucățile într-o
cratiță emailată, în ulei fierbinte.
Se întoarce carnea des, ca să nu se ardă.
Se scoate pe o farfurie, iar în uleiul rămas se pun cepele
tocate mărunt și usturoi după gust, tocat de asemenea mărunt.
Cînd ceapa devine sticloasă, se stinge cu sos de roșii, se adaugă
o foaie de dafin, puțin cimbru, piper boabe și sarea necesară.
În sosul obținut se pun bucățile de carne, se acoperă vasul și
se lasă să fiarbă o oră.
Se adaugă vinul, se mai lasă să fiarbă un sfert de oră, după
care se ia de pe foc.
Mîncarea se servește caldă, cu garnitură de cartofi fierți cu unt.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.