Friptură Surpriză din Mușchi de Căprioară



FRIPTURĂ SURPRIZĂ DIN MUȘCHI DE CĂPRIOARĂ


Ingrediente

- 1 mușchi de căprioară
- 200 g șvaițer
- 200 g slănină afumată
- sare
- 1 lingură de unt
- 1 pahar de vin alb
- piper boabe
- 1 cană de supă


Mod de preparare


Mușchiul se scoate di soluția pentru marinare, se taie felii groase
și se lasă pe o farfurie.
Se taie șvaițerul și slănina în felii egale, socotind cîte o felie la
două felii de carne.
Se sărează carnea, se unge fiecare felie cu unt cald, se așază
două cîte două, iar între ele se pun felii de șvaițer și de slănină și
se leagă separat cu ață din bumbac, se așază astfel pregătite în
tavă de friptură cu o ceașcă mare de supă de zarzavat sau de carne,
cu boabe de piper și puțină sare.
Se introduce tava în cuptorul cald și se ține friptura la foc mare
o oră, după care se întoarce și se adaugă vinul.
Este gata după două ore, cînd friptura se scoate pe un platou, se
înlătură ațele, se păstrează forma în care s-a făcut și se servește cu
garnitură de legume sote și salată verde.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.