Friptură de Mistreț



FRIPTURĂ DE MISTREȚ


Ingrediente

- 1 pulpă
- 200 g slănină
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper boabe
- 1 pahar de vin
- 1 pahar de smîntînă
- 3 linguri de unt



Mod de preparare


Se înlătură pielița de pe carne, eventual se scoate osul, se desface
pulpa pe lățimea ei, se împănează cu usturoi și slănină, se sărează
și se strînge la loc.
Astfel pregătită, carne se lasă la rece două zile, după care se așază
în tava de friptura cu o cană de apă caldă și cu jumătate din cantitatea
de unt.
Cealaltă jumătate se folosește pentru a unge friptura.
Se frige în cuptor la foc potrivit o oră, se întoarce și se adaugă vinul,
cîteva boabe de piper și foaia de dafin.
Se mai frige o oră și se scoate cînd s-a rumenit bine.
Se așază carbea pe o farfurie mare și se taie felii groase.
Sosul se îngroașă pe foc cu un pahar de smîntînă și se toarnă fierbinte
peste feliile de carne.
Se servește imediat, cu garnitură de legume sote sau cu cartofi prăjiți.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.