Friptură de Iepure



FRIPTURĂ DE IEPURE


Ingrediente

- 1  iepure sau pulpele din spate și din față
- 1 pahar de oțet
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper boabe
- usturoi
- verdeață tocată
- tarhon
- 100 g slănină afumată
- 50 g unt


Mod de preparare


Se face o soluție marinată din apă, un pahar de oțet, sare,
o foaie de dafin și piper boabe.
Se pune carnea spălată în această soluție și se lasă cîteva
ore.
Se scoate, se șterge cu un prosop curat, apoi se împănează
cu slănină afumată și se unge cu unt cald.
Se sărează ușor și se pune în tava de fripturi cu o ceașcă
de apă caldă și cîteva boabe de piper.
Tava se introduce în cuptorul cald și se lasă o oră la foc iute.
Se întoarce apoi, se unge cu sosul din tavă și se continuă
frigerea.
Cînd carnea devine aurie, se scoate din cuptor, se așază
pe un platou și taie felii mari.
Se înconjoară cu garnitură de legume și se stropește cu sosul
în care s-a făcut.
Se servește imediat, cu salată de sezon, presărată cu verdeață
tocată în amestec cu puțin tarhon.
După gust, verdeața se poate pune la friptură atunci cînd se
întoarce, după o oră de frigere.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.