Friptură de Iepure cu Sos de Vin




FRIPTURĂ DE IEPURE CU SOS DE VIN


Ingrediente

- 1/2 iepure sau pulpele din spate de la un iepure mare
- sare
- 1 crenguță de cimbru
- 1 ceașcă de ulei
- 1 cană de supă
- piper boabe
- 1 pahar de vin roșu
- verdeață


Mod de preparare


Se marinează carnea cîteva ore, se scoate și se șterge cu un
prosop curat.
Se sărează și se lasă să stea așa o jumătate de oră.
Se pune carnea în tava de friptură cu o cană de supă și o
ceașcă de ulei,
cu puțină sare și cîteva boabe de piper.
Se frige la foc iute o oră, apoi se întoarce și se adaugă vinul
și crenguța de cimbru.
Se mai lasă o oră la foc potrivit timp în care se stropește
friptura cu sosul din tavă.
Cînd a prins o crustă aurie, carnea se scoate pe un platou,
se taie bucăți și se stropește cu sosul din tavă, presărată cu
verdeață tocată.
Friptura se servește cu o garnitură de legume și salată
de sezon.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.