Friptură de Iepure cu Sos de Smîntînă



FRIPTURĂ DE IEPURE CU SOS DE SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1/2 iepure sau pulpele din spate
- 200 g costiță afumată
- usturoi
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 1 pahar de smîntînă
- 1 pahar de vin roșu


Mod de preparare


Carnea se spală și se curăță de pielițe, apoi se unge cu ulei
și se sărează.
Înainte de a fi pregătită, carnea de vînat se marinează cîteva
ore într-un amestec de apă, vin și o lingură de oțet, în care
se pune zarzavat de supă curățat și spălat și o ceapă tăiată
în patru, boabe de piper și puțină sare.
Cînd se scoate din zeama în care s-a marinat, carnea se șterge
sau se spală cu apă rece.
Se sărează și se lasă să stea o jumătate de oră înainte de a
fi pregătită.
Iepurele marinat se pune în tavă cu o ceașcă de apă, după ce
a fost împănat cu costiță afumată și bucăți de usturoi.
Friptura se face pe plită, la foc mic, cu tava acoperită.
Din cînd în cînd se stropește friptura cu sosul din tavă.
Cînd prinde o crustă auriem este gata.
Atunci se scoate pe un platou și se lasă să stea pe plită, la cald.
Sosul în care s-a făcut friptura se îngroașă cu smîntînă și un
păhărel de vin roșu, se sărează și se piperează, apoi se toarnă
fierbinte peste friptură.
Se servește imediat, cu garnitură de legume fierte sau cu piure
de cartofi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.