Friptură de Gîscă cu Sos de Roșii



FRIPTURĂ DE GÎSCĂ CU SOS DE ROȘII


Ingrediente

- 1/2 gîscă
- 1 kg roșii
- sare
- piper boabe
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 țelină
- 1 ceașcă de ulei
- 1 pahar de vin alb
- 1 lingură de zahăr



Mod de preparare

Gîsca se spală, se curăță de intestine și de măruntaie,
se sărează puțin și se unge cu ulei.
Astfel pregătită, carnea se pune într-o tavă de friptură
cu o ceașcă de apă și restul de ulei.
Zarzavatul de supă și ceapa se taie felii subțiri și se pun
în jurul fripturii.
Se potrivește focul, se adaugă cîteva boabe de piper și
se frige gîsca la foc potrivit o oră.
Se întoarce friptura și se adaugă vinul.
Cînd carnea s-a rumenit ușor, se adaugă roșiile decojite
și tăiate felii subțiri.
Se sărează sosul și se îndulcește cu o lingură de zahăr,
se mai fierbe un sfert de oră, apoi se stinge focul.
Friptura se servește caldă, cu piure de cartofi și salată
de sezon.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.