Friptură de Curcan în Aluat



FRIPTURĂ DE CURCAN ÎN ALUAT


Ingrediente

- 1 curcan
- 1/2 kg făină
- 1 cană de lapte
- sare
- 1 lingură de untură



Mod de preparare


Se curăță curcanul de pene și de fulgi, se opărește și se
ține pe flacără vie.
Se freacă cu mălai ca să se albească, după care se spală
în mai multe ape reci.
Curcanul se pregătește numai după ce s-a golit de intestine
și de măruntaie.
Se sărează și se lasă să stea așa o oră.
Separat, din făină, lapte, sare și untură, se pregătește un
aluat potrivit.
Se scot aripile, picioarele, gușa, capul și gîtul curcanului
și se pregătește din acestea o ciorbă de potroace.
Curcanul astfel pregătit se învelește cu o foaie groasă de
aluat și se pune într-o tavă unsă cu grăsime.
Se lasă în cuptor socotind cîte o oră de fiecare kilogram de
carne.
Se stropește din cînd în cînd cu apă caldă, ca să nu se ardă
aluatul.
Se scoate, se înlătură aluatul și se aruncă, iar friptura se
servește cu garnitură de legume și salată de sezon.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.