Friptură de Curcan cu Sos de Mere




FRIPTURĂ DE CURCAN CU SOS DE MERE


Ingrediente

- 1 curcan
- 1 kg de mere acrișoare
- 1 cană sos de roșii
- cimbru
- zahăr
- sare
- 200 g costiță afumată
- 1 ceașcă de ulei
- piper boabe
- 1 pahar de vin alb



Mod de preparare

Se curăță curcanul de pene și de fulgi, se golește de intestine
și de măruntaie, după care se pîrlește pe flacără mare și se
freacă puțin cu mălai.
Se spală în mai multe ape reci, se păstrează trunchiul păsării
și se înlătură aripile, capul, gîtul și picioarele.
Curcanul astfel pregătit se acoperă cu fîșii subțiri de slănină
afumată, după care s-a sărat ușor.
Se așază curcanul într-o tavă de friptură cu o ceașcă de apă și
o ceașcă de ulei.
Se adaugă cîteva boabe de piper și puțin cimbru, se potrivește
focul și se frige curcanul în cuptor, la foc potrivit, o oră.
Se întoarce, se sărează și se adaugă vinul, dacă sosul în care se
frige curcanul a scăzut prea tare.
Se continuă frigerea pînă cînd carnea devine fragedă.
Se scoate slănina și se servește alături dacă nu este prea arsă, sau
se aruncă, se așază friptura pe un platou mare și se înconjoară
cu sos de mere.
Sosul de mere se pregătește din mere acrișoare, curățate de
coajă și înmuiate pe foc mic cu o ceașcă de apă, două linguri de
zahăr și puțin cimbru.
Cînd sosul devine consistent, se servește amestecat cu sos de
roșii îndulcit, alături de friptură.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.