Paginii
- Pagina de pornire
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrîne...
- Alimentația Copilului Mic
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Contact
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noast...
- Sfaturi Utile
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- Tineret Sexualitate Educație
Friptură de Curcan cu Sos de Gutui
FRIPTURĂ DE CURCAN CU SOS DE GUTUI
Ingrediente
- 1 curcan
- sare
- 200 g costiță afumată
- 1 cană supă
- 1 kg de gutui
- 1 ceașcă de ulei
- 2 linguri de zahăr
- 1/2 kg de roșii
- piper boabe
- 1 pahar de vin alb
Mod de preparare
Se curăță pasărea de pene și de puf, se golește de intestine și de
măruntaie, apoi se ține pe flacără mare și se pîrlește puful de pe ea.
Se freacă ușor cu mălai, se spală în mai multe ape reci și se
înlătură aripile, capul, gîtul și picioarele.
Pasărea astfel pregătită se sărează și se lasă să stea așa o oră.
Se pune apă în tavă de friptură, se pun boabe de piper, apoi se
așază pasărea învelită cu fîșii subțiri de slănină afumată.
Se adaugă uleiul, se potrivește focul și se frige pasărea o oră.
Se întoarce, se stropește cu sosul din tavă, se sărează și se
continuă frigerea.
Friptura este gata după ce a stat în cuptor cîte o oră pentru
fiecare kg de carne, la foc potrivit.
Se adaugă vinul cînd sosul a scăzut de tot și se lasă pînă cînd
carnea devine rumenă.
Separat se pregătește sosul de gutui : se taie felii groase fiecare gutuie,
se înlătură semințele, se pun feliile într-o cratiță emailată, cu ulei,
și se lasă să se înmoaie pe foc mic 20 de minute.
Se adaugă zahărul, roșiile decojite și tăiate felii subțiri și se
continnuă fierberea pînă cînd sosul devine consistent.
Se răstoarnă sosul sărat și îndulcit, după gust, pe un platou, se
așază friptura tăiată porții potrivit de mari în mijlocul platoului și
se servesc împreună.
Costița afumată se scoate de pe friptură cînd acesta este gata și
se aruncă.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.