Friptură de Căprioară



FRIPTURĂ DE CĂPRIOARĂ


Ingrediente

- 1 pulpă marinată
- 200 g slănină afumată
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceașcă de apă
- piper boabe
- 1 pahar de vin



Mod de preparare


Se scoate pulpa din soluția pentru marinare unde a
stat zece ore, se bate cu un bătător de lemn, se unge
cu puțin ulei și se acoperă cu fîșii subțiri de slănină
afumată, se pune în tava de friptură cu o ceașcă de
apă și o ceașcă de ulei, se sărează sosul și se adaugă
cîteva boabe de piper, după care se introduce friptura
în cuptor.
Se frige la foc mare o oră, apoi se întoarce cu atenție,
se adaugă vinul și se continuă frigerea.
Cînd este bine rumenită, friptura se scoate și se servește
fără slănina în care a fost îmbrăcată, tăiată felii groase
și garnisită cu legume sote.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.