Ficat Umplut



FICAT UMPLUT


Ingrediente

- 1 kg de ficat bucată întreagă
- 1 ceașcuță de lapte
- 1 pahar de vin
- 3 linguri de unt
- 2 cepe
- pătrunjel verde
- 1 ou
- făină
- 100 g slănină afumată
- cimbru
- 1 foaie de dafin
- sare
- 1 chiflă


Mod de preparare

Se spală ficatul și se lasă în farfurie.
Separat se pregătește o cremă din untul frecat spumă în care
se adaugă miezul de chiflă înmuiat în lapte dulce.
În amestec se adaugă verdeață tocată fin, sare, un ou și o ceapă
dată pe răzătoare.
Se omogenizează amestecul cu o lingură de lemn, apoi se
umple ficatul.
Se șterge bucata de ficat cu un prosop curat, se taie pe lung în
două părți egale, se pune umplutura și se coase la loc.
Astfel pregătit, ficatul se pune într-o tavă de friptură cu o
ceașcă de apă caldă, ulei sare, o foaie de dafin, o ceapă tăiată
în patru și cimbru.
Ficatul se acoperă cu slănină tăiată fîșii subțiri, se adaugă un pahar
de vin alb și se introduce tava în cuptorul cald.
Peste o oră se întoarce ficatul, se continuă frigerea pînă cînd
este gata.
Se scoate pe un platou, se înlătură ața, se taie felii groase și se
acoperă cu sosul în care s-a făcut.
Se servește imediat, cu garnitură de cartofi prăjiți sau cu legume
sote și salată de sezon.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.