Ficat la Tigaie



FICAT LA TIGAIE


Ingrediente

- 1/2 kg ficat
- 50 g unt
- 1 lingură de făină
- 1 ceașcă de lapte
- sare
- verdeață tocată
- 1/2 lămîie.



Mod de preparare

Ficatul se spală; se taie felii potrivit de groase și se ține
o oră în lapte dulce.
Se scoate, se șterge cu un prosop curat, se dă prin făină
și se prejește în unt fierbinte.
Se țin feliile în ulei cîte două minute pe fiecare parte, se
sărează și se scot pe o farfurie mare.
Se stoarce un sfert de lămîie în sosul în care s-a prăjit
ficatul, se toarnă peste ficat, se acoperă cu verdeață tocată
și se asortează cu felii de lămîie.
Se servește imediat, cu garnitură de cartofi prăjiți.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.