Ficat la Grătar




FICAT LA GRĂTAR


Ingrediente

- 1/2 ficat de vacă sau de porc
- sare
- 1 lingură de muștar
- 2 linguri de ulei



Mod de preparare


Ficatul se spală și se taie felii potrivit de groase.
Se ung feliile cu ulei și muștar, apoi se așază
pe grătar.
Grătarul se pune pe jar sau în cuptorul aragazului.
În cazul în care se folosește cuptorul aragazului, se
așază sub grătar o tavă cu apă pentru ca grăsimea
care se scurge să nu se ardă.
Se mărește focul, se întoarce des grătarul, urmărind
ca ficatul să se pătrundă bine.
Cînd a prins o crustă deasupra, se sărează ficatul, se
scoate și se lasă pe o farfurie.
Se servește cald, cu garnitură de cartofi prăjiți și
cu salată de sezon.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.