Ficat Împănat



FICAT ÎMPĂNAT


Ingrediente

- 1 ficat mare de ficat
- 100 g slănină afumată
- 1 ceașcă de ulei
- piper boabe
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriță de bulion
- 1 păhărel de vin alb
- 1 lingură de unt
- oțet
- sare
- 1 ceapă
- pesmet


Mod de preparare


Ficatul se spală și se taie felii groase, care se marinează
o jumătate de oră în apă cu oțet și sare.
Se scot feliile, se împănează cu fîșii subțiri de slănină,
se trec prin făină și se prăjesc în ulei fierbinte.
Se scot pe o farfurie și se lasă pînă ce se pregătește sosul
astfel : în uleiul în care s-a prăjit ficatul se călește o
ceapă tocată mărunt și, cînd această devine sticloasă, se
adaugă bulionul, foaia de dafin și vinul.
Se sărează și se piperează, apoi se fierbe zece minute.
Într-o formă unsă cu unt sau cu ulei se pune ficatul și se
acoperă cu sosul scăzut.
Se ține zece minute în cuptorul încins, apoi se servește
fierbinte.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.