Ficat cu Sos Italian




FICAT CU SOS ITALIAN


Ingrediente

- 1/2 kg ficat de mînzat sau de porc
- 2 linguri de unt
- sare
- piper măcinat
- 200 g ciuperci
- pătrunjel verde tocat
- 1 pahar de vin
- 1 cană supă de zarzavat


Mod de preparare


Ficatul se spală, se taie felii groase, care se pun într-o
formă de sticlă incasabilă cu o cană de supă de
zarzavat, sare, piper și o lingură de unt.
Se ține la foc viu o oră, după care se întoarce, se adaugă
jumătate din cantitatea de vin și se lasă să se pătrundă
bine.
Separat se spală ciupercile, se taie felii subțiri și se pun
într-o cratiță cu o lingură de unt și puțină sare.
Se scad pe foc mic și cînd s-au înmuiat bine se adaugă
vinul și cîteva boabe de piper.
Se scoate ficatul sau se păstrează în formă, se răstoarnă
deasupra lui sosul de ciuperci și se servește imediat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.